GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tidigast måndag kan Sverige få ny statsminister

Politik • Publicerad 25 november 2021
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) och riksdagens talman Andreas Norlén. Arkivbild.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) och riksdagens talman Andreas Norlén. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

S-ledaren Magdalena Andersson begärde i går sitt entledigande från statsministerposten efter att Miljöpartiet lämnat regeringen och processen om en ny statsministeromröstning ligger nu hos talmannen.

Enligt talmannens presstjänst kommer Andreas Norlén att prata med företrädare för alla åtta riksdagspartier under torsdagen. Det blir inga fysiska möten utan sannolikt på telefon eller via video. Än så länge finns inga detaljer om tidsplanen.

Efter samtalen kommer Andreas Norlén under eftermiddagen att lämna besked om den fortsatta processen.

En ny statsministeromröstning om Magdalena Andersson kan hållas tidigast på måndag. Förslaget måste bordläggas två gånger innan det tas upp till beslut.

Samtidigt finns det i grundlagen en frist på maximalt fyra dagar som innebär att om ett förslag presenteras och bordläggs i dag, torsdag, så ska en omröstning ske senast onsdag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.