Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre män fast på jordig klipphylla i fjällen

Olycka • Publicerad 28 augusti 2020
Polishelikopter och fjällräddare har kallats in för att undsätta tre män som fastnat på fjället. Arkivbild.
Polishelikopter och fjällräddare har kallats in för att undsätta tre män som fastnat på fjället. Arkivbild.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Fjällräddare och polishelikopter har kallats in för att rädda tre män som varit ute och fjällvandrat på Kebnekaise och fastnat.

– Insatsen för att ta dem därifrån har påbörjats och de tre personerna har vinschats upp i en polishelikopter för att förflyttas till en bättre plats, säger Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör vid polisen.

Annons

Männen slog larm sent i torsdags kväll om att de befann sig på en jordig klipphylla och inte kunde ta sig ned. De har tillbringat natten på fjället och i fredags morse sattes ett räddningspådrag igång för att undsätta männen.

– Alla mår bra. Jag har inte någon information om att någon ska må dåligt eller att det ska vara några skador, säger Glaas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons