Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump stämmer tidning och brorsdotter

USA:s expresident Donald Trump har lämnat in en stämning à motsvarande 850 miljoner kronor mot tidningen The New York Times och sin brorsdotter, författaren och psykologen Mary Trump.
USA • Publicerad 22 september 2021
USA:s förre president, republikanen Donald Trump.
USA:s förre president, republikanen Donald Trump.Foto: Evan Vucci/AP/TT

I stämningen, som registrerats vid en domstol i Dutchess County i New York, hävdar Trump att han utsatts för en "lömsk sammansvärjning" som syftat till att få tag i hans inkomstdeklarationer, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

The New York Times publicerade 2019 ett prisbelönt grävjobb om familjen Trumps affärer, som bland annat innefattade uppgifter om skattefiffel. I fjol gav Mary Trump sedan ut den omtalade boken "För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man". I den avslöjade hon att hon var en av dem som försåg tidningen med underlag för granskningen.

Annons

En distriktsåklagare i New York utreder parallellt expresidentens familjebolag Trump Organization för misstankar om skattebedrägeri och försäkringsbedrägerier.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons