Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två unga män skadade i olyckor vid Riksgränsen

Olycka • Publicerad 20 juni 2020
Efter en skoterolycka vid Riksgränsen har en man i 25-årsåldern förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Arkivbild.
Efter en skoterolycka vid Riksgränsen har en man i 25-årsåldern förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en snöskoterolycka vid Riksgränsen.

– Vi har varit på plats och jobbat med fjällräddare och polisflyg, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Det är okänt hur illa skadad mannen är. Larmet kom in klockan 15.15 på lördagen och polisen kallade in den alpina fjällräddningsgruppen. Polisflyg har dokumenterat olycksplatsen, cirka 13 mil nordväst om Kiruna.

Vid 17.30-tiden inkom ytterligare ett larm om en snowboardolycka på den norska sidan av skidanläggningen i Riksgränsen. Även där ryckte svenska fjällräddare ut och hjälpte norsk polis i räddningsarbetet.

Snowboardåkaren är en svensk medborgare, också han i 25-årsåldern.

– Han har hoppat ut över ett fyra meter högt stup och gjort sig illa. Det blev ambulans till Kiruna, säger Fredrik Nilsson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons