unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Uppåt på Wall Street

USA-börserna steg på onsdagen. Arkivbild.
USA-börserna steg på onsdagen. Arkivbild.
Foto: Mark Lennihan AP/TT

USA-börserna steg på onsdagen efter en handelsdag som pendlade upp och ner runt nollstrecket. Investerarna förhöll sig avvaktande i väntan på omröstningen om ett eventuellt riksrättsåtal mot presidenten.

Chiptillverkaren Intel steg 7,0 procent sedan bolaget meddelat att vd:n Bob Swan ska ersättas med mjukvarutillverkaren Vmwares nuvarande vd Pat Gelsinger i februari.

Exxon var en annan vinnare, upp 1,2 procent, sedan JP Morgan uppgraderat aktien grundat på att oljejätten lyckats skära ned på utgifterna.

Bioteknikföretaget Regeneron gick upp 1,2 procent sedan den amerikanska regeringen sagt att man tänker köpa ytterligare 1,25 miljoner doser av bolagets syntetiska antikroppsbehandling. Preparatet är mest känt för att det gavs till president Donald Trump när han insjuknat i covid-19.

Dow Jones industriindex förändrades marginellt , Nasdaqs kompositindex ökade 0,4 procent och S&P 500 lyfte 0,2 procent.