Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Upplopp vid Irans ambassad – nio gripna

Brott • Publicerad 2 oktober 2022
Polis utanför Irans ambassad på Lidingö. Tidigare under söndagen greps nio personer utanför ambassaden misstänkta för våldsamt upplopp.
Polis utanför Irans ambassad på Lidingö. Tidigare under söndagen greps nio personer utanför ambassaden misstänkta för våldsamt upplopp.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nio personer har gripits misstänkta för våldsamt upplopp på Lidingö utanför Stockholm. Enligt uppgifter till TT ska oroligheterna ägt rum vid Irans ambassad.

– Man har kastat sten mot byggnaden. Ingen har skadats, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Annons

Det har även förekommit skadegörelse i form av klotter.

Händelsen inträffade vid lunchtid på söndagen. Anders Bryngelsson säger att det har varit tio till femton personer på platsen och att läget nu är lugnt.

Ett stort antal protester har hållits mot den iranska regimen runt om i världen den senaste tiden. Gnistan som föranledde dem var 22-åriga Mahsa Zhina Aminis död, sedan hon frihetsberövats av den iranska moralpolisen som ansåg att hon inte bar den obligatoriska slöjan korrekt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons