GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Utpekad nämndeman får behålla sin plats

Politik • Publicerad 25 november 2021
Den vänsterpartistisk nämndeman i 70-årsåldern vid Göteborgs tingsrätt som bland annat anklagats för anse att det är tillåtet att slå trotsiga fruar får behålla sin position. Arkivbild.
Den vänsterpartistisk nämndeman i 70-årsåldern vid Göteborgs tingsrätt som bland annat anklagats för anse att det är tillåtet att slå trotsiga fruar får behålla sin position. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

Den vänsterpartistiske nämndeman i 70-årsåldern vid Göteborgs tingsrätt som bland annat anklagats för anse att det är tillåtet att slå trotsiga fruar får behålla sin position.

”Vid samtal med honom har han framhållit att han utför sin dömande gärning i enlighet med svensk lagstiftning och det finns inte något som tyder på något annat”, säger chefen för Göteborgs tingsrätt, lagmannen Göran Lundahl i ett pressmeddelande.

Det påstods i media, med hänvisning till granskningssajten Doku, att nämndemannen bland annat uppmanat människor att leva efter sharialagar. Men det finns inte, enligt tingsrätten undersökning, något stöd i mannens texter för att han själv förespråkar en sådan uppfattning.

Mannen har under tiden som ärendet handlagts varit avstängd från sina uppdrag. Men nu säger tingsrätten att utredningen inte visat att nämndemannen är olämplig för uppdraget.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.