GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Utredning av karusellolycka läggs ned

Olycka • Publicerad 25 november 2021
Utredningen av karusellolyckan har lagts ned. Arkivbild.
Utredningen av karusellolyckan har lagts ned. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Utredningen av den karusellolycka på Skara sommarland i somras där en tioårig pojke skadades allvarligt läggs ned, meddelar Åklagarmyndigheten.

Pojken föll ur karusellen under ett driftstopp, när han på något sätt kom ur låsanordningen på sittplatsen. Det är oklart om han öppnat den eller om den öppnats av sig själv. Åklagaren har dock inte kunnat bevisa att någon gjort sig skyldig till brott.

Personen som skötte karusellen vid olyckstillfället gjorde sin första arbetsdag, och det är oklart huruvida han fick tillräcklig information om rutiner vid driftstopp.

"Dessutom frågade han i samband med driftstoppet en mer erfaren kollega vad han skulle göra och fick då rådet att starta om karusellen, vilket han gjorde", säger förundersökningsledare Hampus Sabel enligt utskicket.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.