Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Veckan som gick: 73-åring fixar körkort och ungdomar sniffar butangas

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 10 oktober 2020
Körkort på äldre dar och butangassniffande ungdomar var två av veckans nyheter.
Körkort på äldre dar och butangassniffande ungdomar var två av veckans nyheter.Foto: Mattias Mattisson

I veckan öppnade en helt ny klädaffär i Karlskrona. Det är Jonas Hellström som bryter sig ur Brothers- och Sisters-kedjan och startar nya Another Store.

– Det känns jättebra, sade han i måndags.

Annons

Paret Backhamre i Karlshamn som under lång tid donerat pengar till kommunen är besvikna över resultatet. I 16 punkter lyfte de sitt missnöje mot hur deras donationer och förslag på investeringar har tagits emot av kommunledningen.

I veckan hittade polisen i Karlskrona flaskor med butangas på lekplatser och en förskolegård. ”Det råder dessvärre inga tvivel om att ungdomarna sniffar gasen. Det är livsfarligt och kan orsaka akut syrebrist och i värsta fall hjärtstillestånd och döden redan första gången man sniffar”, skriver polisen på sin Facebooksida.

När Jan-Bertil Magnusson skrapade fram en miljon kronor bestämde han sig för att skaffa körkort, 73 år gammal. Mycket har hänt i trafiken sedan han var ute själv på vägarna senast – på 60-talet. I torsdags kunde du läsa om hans glädje som nygammal bilist.

Under onsdagen genomförde polisen en större insats på flera olika adresser i Ronneby där totalt fyra män greps och senare anhölls. Under torsdagen greps ytterligare en man utanför länet som polisen tror har koppling till upploppet i Ronneby den 29 augusti.

Venczels bil & maskin i Olofström fortsätter att expandera. Nu byggs ny däckhall medan nästa bygglovsansökan ligger för behandling på kommunen.

– Vår förhoppning är att vi ska anställa fler efter dessa satsningar, säger Tomas Venczel som startade företaget för drygt 20 år sedan.

Alltför hög hastighet på 40-sträckan på Järnvägsgatan i centrala Sölvesborg och nonchalans mot stopp-plikten vid utfarterna hos Ica Supermarket och Coop har fått många att reagera.

Lokalpolisområdeschefen Louise Englund känner igen problemet.

– Vi har varit på Järnvägsgatan ett antal gånger sedan i somras på grund av klagomålen. Vi känner till det sedan tidigare och även kommunen har lyft det. Men man vill vara så rättvis som möjligt för vi har ju andra kommuner också där det är många trafikklagomål.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons