Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Bedrägeriåtal och miljonregn

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 16 november 2019

I veckan kom åtalet mot den affärsman från Blekinge som misstänks för 96 fall av grovt bedrägeri samt olaga hot och narkotikabrott. Sammanlagt 16 personer, inklusive affärsmannen, åtalas.

I ett stort antal artiklar har Sydöstran i veckan berättat om hur den åtalade bland annat misstänks ha hotat att dränka sina bedrägerioffer i sin pool, om bankanställda som medåtalas, om affärsmannens liv i lyx och om hur hans sambo inte säger sig känna till något om mannens affärer.

Annons

Här kan du läsa samtliga artiklar som Sydöstran skrivit om affärsmannen och även ta del av den webbfilm som sammanfattar skeendet.

För sjunde året i rad delar Svenska Spel ut pengar i Gräsroten vilket är supportrarnas stöd i föreningslivet. Ungdomsidrotten i Blekinge får 1 194 958 kronor. Totalt får 191 föreningar i länet dela på pengarna. 24 099 supportrar står för stödet.

På onsdagsmorgonen drabbades centrala Karlskrona av en stor vattenläcka. Ett flertal byggnader med butiker och källare svämmades över.

En av dem som drabbades var servicebutiken Svea som ligger på Amiralitetsgatan.

– Jag kom hit samtidigt som räddningstjänsten. Då var fullt med vatten utanför butiken. Även inne i lokalen fanns det en del. Värst var det i källaren där det var cirka tio centimeter vatten, sade Daniel Svensson som driver butiken.

Hotellet Best Western i Karlshamn satsar på spaverksamhet. Redan nu har man anställt fyra nya medarbetare som ett led i satsningen.

Nu är det klart med en ny aktör i före detta Life-butiken vid Hoglands park.

Siktet är inställt på premiäröppning i mars nästa år i Modehuset Kronan i centrala Karlskrona.

Turerna kring Olofströmshus köp av gästgiveriet i Jämshög går vidare. I veckan krävde moderatledaren Patrik Krupa att Kaj Joelsson avgår som ordförande i det kommunala bolaget.

– Bryter man mot ägardirektiven så är man direkt olämplig. Han borde avsättas omedelbart.

Annons

I Ronneby döms nu två män för försök till grov utpressning. Under ett barnkalas knackade det på dörren och utanför stod en pistolbeväpnad man och krävde pengar.

I Kyrkhult var i veckan 91-åriga Margit först med att beställa matvaror på nätet, när Hemtjänsten startade sitt nya E-handelsprojekt.

Under onsdagen tog Karlskrona kommun beslutet att stänga Torgbackens förskola och flytta verksamheten till alternativa lokaler. Anledningen är miljöproblem.

Fredrik Glans dotter som går på skolan ska nu byta skola för fjärde gånger på två år.

Fritidschefen Fredrik Olsson i Sölvesborg tar som väntat över även rollen som tillförordnad chef för kulturavdelningen till och med 31 mars 2020. Detta efter att förra kulturchefen Sofia Lenninger tvingats avgå.

Rykten på sociala medier menade att en omskriven och dömd serievåldtäktsman efter frisläppande nu flyttat till Karlskrona för att studera på BTH.

Ett rykte som både polisen och högskolan i veckan dementerade.

En docka, upphängd av en högerextrem organisation, mötte personalen på stadshuset i Ronneby kommun när de kom till jobbet under fredagsmorgonen.

– Många är förbannade, säger kommunens säkerhetssamordnare Per Drysén.

Till sist: Är smörgåstårta en saftig tillgång på festbordet eller en skam för vår matkultur? I fredags publicerade vi en uppmärksammad insändare som ställde frågan på sin spets.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons