Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Veckan som gick: Första dödsfallet till följd av corona

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 28 mars 2020
Nu har vi en allmän smittspridning i Blekinge. På bild Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare
Nu har vi en allmän smittspridning i Blekinge. På bild Bengt Wittesjö, smittskyddsläkareFoto: Mattias Mattisson

I måndags skrev vi om en händelse som inträffat på söndagseftermiddagen. Ett par i bil blev beskjutna av ett maskerat gäng med yngre killar och skottet träffade vindrutan.

– Det går så jäkla snabbt, han höjer vapnet och pang så smäller det i rutan. Det var så obehagligt, en skräckupplevelse, säger kvinnan som satt med i bilen.

Annons

Förra helgen åkte en skolklass från Karlskrona till Sälen, något som väckt stor uppmärksamhet.

– Det var inget lätt beslut att ta, men livet kan inte bara stanna av och vi har bara fått positiva reaktioner, sade rektorn i veckan. Med anledning av att det kommit reaktioner på beslutet att låta klassen åka till Sälen trots coronavirusets spridning, kontaktade rektorn Sydöstran för att få reda på vem som hört av sig till tidningen. Ett agerande som Sydöstrans chefredaktör är skarpt kritisk till.

– Det finns meddelarskydd i landet och det är olagligt att efterforska källor på det sättet. Det gäller även friskolor, säger Anders Nilsson.

Kyrkhultssonen Rune Andersson och hans Mellby Gård är i klädbranschen - men nu har deras 95 butiker med varumärkena Flash och Dea Axelssons gått i konkurs. En av butikerna finns i länet.

På onsdagsförmiddagen kom nyheten att Blekinge fått sitt första dödsfall till följd av coronasmitta. Det handlar om en 85-årig kvinna på äldreboendet Fregatten i Karlskrona. På Regionens pressträff några timmar senare berättade smittskyddsläkare Bengt Wittesjö att vi för tillfället har en samhälssmitta gällande coronavirus i länet.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons