Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Ny vårdcentral och napolitanska pizzor

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 25 januari 2020
Foto: /TT, Mattias Mattisson

Polisen fick förra helgen in fyra anmälningar om falska poliser som försökt att lura av äldre kvinnor pengar. I söndags greps en man i Sölvesborg, som misstänks för ett av fallen.

Ronneby kan få en ny ”minigalleria”, kunde vi berätta i måndags.

Annons

Fastighetsbolaget Flamingon planerar för mellan tre om fem butikslokaler i varierande storlek i det gamla bankhuset vid torget.

Nu är det också klart när McDonalds öppnar i Ronneby.

I slutet av maj öppnar hamburgerkedjan dörrarna till sin nya restaurang i handelsområdet Viggen.

Sex unga män är anmälda för penningtvättsbrott i Karlshamn. Det handlar om att de tagit emot pengar från så kallade wishingbrott mot äldre. Polisen konstaterar att man säkrat spår i ett flertal fall.

Under onsdagen bjöd det italienska tillskottet Antonio´s på en förhandsvisning inför fredagens premiär.

Den nya restaurangen vid Borgmästarekajen i Karlskrona kommer att servera napolitansk pizza, färsk pasta och andra rätter från det italienska köket.

I veckan häktades en kvinna i 55-årsåldern misstänkt för mordförsök. Bakgrunden är att kvinnan blivit polisanmäld sedan hon gjort ett utfall med en kniv i handen mot en granne som ringt på dörren eftersom den nu häktade spelade hög musik från sin lägenhet.

Vid 20-tiden på onsdagskvällen ska två personer även ha gått till attack i en frisersalong i Olofström. Polisen utreder ärendet som misstänkt mordförsök.

Om fem månader ska allt stå klart. Då öppnar den nya vårdcentralen i Mjällby. Fastigheten kommer att hyras ut av familjen Ragnarssson fastighetsbolag till Valjehälsan.

Trälistföretaget S Woods verksamhet blir kvar i Kallinge med ny ägare.

Annons

– Jag har väldigt goda nyheter. Både verksamheten i Kallinge och Grimslöv kommer att säljas med tillträde på måndag, sade konkursförvaltare Bo Ransnäs till Sydöstran på fredagen.

”Gör hela Blekinge till en enda kommun”. Det förslaget kom i veckan från Ronnebypolitikern Sune Håkansson. Ett av argumenten är att det spekuleras i om att staten vill skriva av skulder till de kommuner som frivilligt slår sig samman.

”För Blekinges del skulle det kunna röra sig om flera hundra miljoner kronor”, menar Håkansson.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons