Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Veckan som gick: Ökning av corona och genombrott i mordutredning

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 7 november 2020
Veckan som gick v 45
Veckan som gick v 45Foto: Mattias Mattisson

Under veckan har antalet bekräftade fall av Covid 19 ökat markant i länet. I måndags hade 1 079 fall konstaterats. I fredags var motsvarande siffra 1 156, en ökning med 77.

Ytterligare en person har även avlidit till följd av smittan.

Annons

Med anledning av det rådande läget höjde Region Blekinge i veckan också sin beredskap till stabsläge.

– Det innebär att vi aktiverar funktioner och arbetssätt som vi använder vid kriser och har tätare avstämningar i våra ledningsgrupper, sade Stefan Österström som är Region Blekinges säkerhetschef.

I måndags kväll kom nyheten om att polisen hittat mänskliga kvarlevor i sökandet efter den försvunne 57-åringen i Karlskrona.

På fredagen bekräftade polisen att den kropp som hittats tillhör mannen.

I tisdags fick Karlshamns kommun larm om att det fanns mögel i ett hus där barn med LSS-insatser bor, så mycket mögel att barnen omedelbart behövde flyttas.

– Barnen flyttades så fort vi fick veta, säger Thomas Svensson, chef på Förvaltningen för arbete och välfärd.

Anställda inom Region Blekinge och länets kommuner och kommunala bolag får retroaktiv löneökning från 1 april i år. Det är resultatet efter att ett nytt kollektivavtal har slutits mellan Vision, Sveriges kommuner och region och Sobona.

En man dömdes för att ha försökt tända eld i ett flerbostadshus i Ronneby. Nu har utvisningsbeslutet rivits upp sedan han visat upp ett klanintyg – som ingen vet om det är äkta.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons