Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Utländsk ubåt och sandstorm

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 29 februari 2020
Foto: Privat

I måndags väckte en utländsk ubåt viss uppståndelse i Karlskrona skärgård.

– Det är en nederländsk ubåt som kommer in för att bunkra, fylla på förråden med till exempel drivmedel och mat och kanske byta personal, sade Carolina Lorentzson Nilsson, kommunikationschef på Marinbasen.

Annons

Personer från Blekinge som befunnit sig i de Coronadrabbade delarna av Italien testades i veckan för smittan. Samtliga prover var dock negativa.

På Teneriffa befinner sig Bertil Bergqvist från Karlskrona. Där drabbades man av både sandstorm och coronautbrott i veckan.

– Jag och mitt resesällskap mår bra, vi bor en bra bit i från det drabbade hotellet, sade han.

Med anledning av höga flöden i flera av Blekinges vattendrag finns det risk att landmassor, träd och andra föremål kan lossna och åka med i vattenflödet, rapporterade vi i måndags.

En som har påverkats av översvämningarna i Mörrumsån är ordföranden i teknik- och fritidsnämnden i Karlshamn, Mats Dahlbom. - Numera mäter jag vattenståndet i källaren, sade han.

Turerna kring nedläggningen av äldreboendet Falkalyckan i Sölvesborg rullar vidare. I veckan ville omsorgsnämndens ordförande Robert Lindén (SD) inte svara på Sydöstrans frågor utan hänvisade till en insändare.

Under onsdagen kom domen i den rättegång där en Blekingepolitiker åtalats för att ha våldtagit och misshandlat en närstående kvinna. Mannen döms till två års fängelse.

På torsdagen kom åtalet mot den man i 50-årsåldern som misstänks för mord på sin fru i norra delen av Karlskrona kommun i somras.

Kvinnan påträffades livlös i sitt hem med ett buntband åtdraget om halsen.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons