Annons

Andersson tvåmålsskytt i svenskmötet

Robin Quaisons Mainz mot Sebastian Anderssons Union Berlin.
Vinnare i den svenska anfallsduellen? Den sistnämnde.
Andersson nickade in två mål på hörna när Union Berlin tog en 3–2-seger borta på Opel arena.
Fotboll • Publicerad 9 november 2019
Sebastian Andersson (fyra från höger) tryckte in två nickmål på hörna när hans Union Berlin vann med 3–2 borta mot Robin Quaisons Mainz.Foto: Torsten Silz/AP/TT

Mainz ligger skrynkligt till i Bundesligas bottenskikt – och bättre blev det inte när laget föll hemma mot nykomlingen Union Berlin på hemmaplan.

När hemmalagets Robin Quaison, som har gjort fyra mål den här säsongen, misslyckades med att hitta nätmaskorna var det i stället en annan svensk landslagsspelare som briljerade – och det för motståndarlaget.

Annons

Sebastian Andersson lät pannan tala två gånger om när han först tryckte in 2–0 på hörna på tilläggstid i den första halvleken innan han upprepade bedriften i den 51:a minuten och nickade in 3–0 för Union Berlin – anfallarens femte fullträff för säsongen.

Mainz reste sig dock i slutet och reducerade till både 1–3 och 2–3 genom Karim Onisiwo och Daniel Brosinski, men det slutade ändå med förlust för hemmalaget som ligger tredje sist i Bundesliga och därmed också på nedflyttningsplats.

Samtidigt gick Emil Forsbergs Leipzig upp på andra plats efter en stabil 4–2-vinst borta mot Hertha Berlin. Laget ligger på samma antal poäng som trean Bayern München som senare på kvällen körde över Borussia Dortmund med 4–0.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.