Edsbyn vände seriefinal – ny tabelletta

Edsbyn är ny tabelletta i elitserien i bandy. I seriefinalen mot Villa Lidköping vände laget underläge till 5–2-seger i den andra halvleken.
Det kan den nya tabellettan tacka lagkaptenen Jonas Edling för som med två mål låg bakom vändningen.
Bandy • Publicerad 3 januari 2020
Jonas Edling gjorde två mål när Edsbyn slog Villa Lidköping i elitserien i bandy. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Med en kvart spelad på Sparbanken Lidköping arena såg det inte ljust ut för gästande Edsbyn. Då låg laget med 0–2. Fem minuter senare gav Simon Jansson Edsbyn kontakt när han satte ett reduceringsmål.

I den andra halvleken klev sedan Jonas Edling in i handlingen. På straff kvitterade lagkaptenen innan han i den 68:e minuten satte 3–2 med ett tungt skott. I slutet av den andra halvleken dödade sedan Joakim Svensk och Tuomas Määttä matchen definitivt med varsitt mål.

"Välförtjänt"

– Vi har ett bra lag och vinner välförtjänt, säger Edsbyns Hans Andersson till Bandypuls efter segern.

Andersson var tillbaka på isen för första gången efter en längre tids skadefrånvaro. Lika muntert var det däremot inte hos hemmaspelarna.

– Vi ställer till det för oss själva och gör många misstag. Det är för dåligt, säger Johan Löfstedt.

– Men Edsbyn är otroligt bra och tunga att möta.

Tack vare segern går Edsbyn om det regerande mästarlaget Villa Lidköping och är nu etta i tabellen.

Stökiga scener

I Stockholm tog nykomlingen AIK säsongens andra derbyseger mot Hammarby i en målrik tillställning som slutade 8–4 efter totalt nio mål i den andra halvleken.

Matchen lockade storpublik då runt 5 000 supportrar tog plats på Zinkensdamms läktare. Men redan före mötet startat utspelade sig stökiga scener mellan supportrar från respektive lag som drabbade samman innan ordningsvakter kunde lugna ner stämningen, rapporterar SVT.

På annat håll i toppstriden tog Sandviken en tung seger mot Västerås (6–4) medan fyran Bollnäs, några poäng efter topptrion, körde över Åby/Tjureda med 8–1.