Krafths Newcastle skrällde mot Tottenham

Emil Krafth har vunnit sin första match i Premier League.
Detta via en överraskande seger med 1–0 borta mot Tottenham.
Fotboll • Publicerad 25 augusti 2019
Sergio Agüero gjorde två mål när Manchester City bortabesegrade Bournemouth med 3–1.Foto: Adam Davy/AP/TT

Newcastle har haft en tuff start på Premier League och stod noterade för två förluster inför det tuffa bortamötet mot Tottenham.

Men efter en överraskande 1–0-seger i London har den nye managern Steve Bruce nu fått lite arbetsro.

Matchens enda mål på Tottenham Hotspur Stadium föll i den 27:e minuten när Newcastles Christian Atsu hittade en fristående Joelinton. Fri med målvakten Hugo Lloris gjorde det brasilianska nyförvärvet inget misstag och tryckte bollen in i nätet hårt och lågt.

Tottenham tryckte på för en kvittering resten av matchen men skärpan för att straffa bortalagets målvakt Martin Dubravka saknades. Bästa möjligheterna hade Lucas Moura men avsluten gick antingen utanför eller över ribban.

Resultatet innebär att svenske landslagsmannen Emil Krafth, som startade för andra matchen i rad sedan han anslöt till Newcastle från franska Amiens, har vunnit sin första match i Premier League.

City återigen vinnare

Tidigare under dagen tog sig Manchester City tillbaka på vinnarspåret efter förra veckans poängtapp mot Tottenham.

På den brittiska sydkusten mot Bournemouth gav Sergio Agüero sitt lag ledningen efter en kvarts spel innan Raheem Sterling ökade på till 0–2 i den 43:e minuten. Den engelske landslagsmannen frispelades av David Silva innan han säkert satte bollen i nät – detta för nionde gången på åtta matcher mot Bournemouth.

Tar rygg på Liverpool

Hemmalaget höll dock liv i mötet och det på ett mycket vackert sätt. Liverpool-lånet Harry Wilson reducerade med bara minuter kvar av den första halvleken med en frispark rakt upp i det högra krysset.

Någon vidare dramatik blev det dock inte för den sakens skull. Sergio Agüero ökade nämligen på till 1–3 i den 64:e minuten efter ett nytt förarbete från David Silva och fler mål blev det inte.

Manchester City står därmed på två segrar och ett kryss efter tre omgångar och är två poäng efter ledande Liverpool.