Färjestad rasade efter premiärsegern

Ishockey Artikeln publicerades
Martin Johansson var minst sagt upprörd på motståndaren Banska Bystrica i Färjestads CHL-premiär. Arkivbild.
Foto: Tommy Pedersen/TT
Martin Johansson var minst sagt upprörd på motståndaren Banska Bystrica i Färjestads CHL-premiär. Arkivbild.

Färjestad vann CHL-premiären med klara 6–1 mot slovakiska Banska Bystrica.

Efteråt handlade dock mycket om att hemmalaget fått både stjärnvärvningen Victor Ejdsell och Daniel Viksten skadade i matchen.

Endast 52 sekunder hade passerat hemmamötet med Banska Bystrica i CHL-premiären. Sedan hade återvändande stjärnforwarden Victor Ejdsell utgått med en skada, efter att ha fått ett rapp på överkroppen.

– En helt annan hockey än vad vi är vana vid. De högg med klubborna och jag var tvungen att kliva av efter det där rappet. Vet inte hur illa det är, säger Ejdsell, vars skada ska undersökas grundligare närmare på fredagen, till NWT.

Även forwarden Daniel Viksten utgick alltså, och enligt NWT kunde det mycket väl ha slutat med fler skador då bortalaget emellanåt spelade "ovårdat", som Färjestadstränaren Johan Pennerborn uttryckte det.

– Vilka idioter, säger forwarden Martin Johansson.

– Det var nästan så man tvingades ducka för att inte riskera hjärnskakning, säger tvåmålsskyten Johan Ryno.

Luleå var det andra svenska laget som var i farten i torsdagens CHL-premiär. Norrbottningarna föll på straffar (2–3) hemma mot tyska Augsburg.

– Vi slarvar i en del moment där ute men det är i början av säsongen så det kommer att bli bättre, säger Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund till SVT.