1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anhållna efter fynd av knark och sprängmedel

Två män i 40-årsåldern har anhållits i samband med att misstänkta föremål hittats på två platser i centrala Göteborg. De två är misstänkta för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen ska också ha hittat stora mängder narkotika, uppger .
Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades vid åttatiden på måndagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till ett parkeringsgarage i stadsdelen Landala och kunde där omhänderta ett misstänkt föremål. Enligt tidningen ska sprängämnen hittats i ett fordon tillsammans med stora mängder narkotika. Polisen uppger på sin hemsida att en bil tagits i beslag.

Senare på kvällen kom ytterligare ett larm om ett misstänkt föremål på Smålandsgatan i närheten av polishuset i Göteborg. Flera gator i området spärrades av.

– Det finns anledningar att tro att händelserna hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till .

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

De två misstänkta kunde gripas under natten och anhölls senare. De är båda kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Enligt tidningen förkommer även misstankar om grovt narkotikabrott i utredningen. Polisen vill i nuläget inte ge mer detaljerad information.

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.