HV71 och Luleå allt närmare SM-final

En ny bekväm match för seriesuveränen och ännu en uddamålsseger för den regerande mästaren.
Mycket talar för en SM-final mellan HV71 och Luleå efter lördagens semifinalmatcher.
Ishockey • Publicerad 29 februari 2020
HV71 jublar efter första segern mot Djurgården. På lördagen blev det seger igen i SM-semifinalspelet.Foto: Naina Helén Jåma/TT

SDHL-vinnaren HV71 närmar sig finalspel i ishockey efter ännu en storseger över Djurgården. Efter 6–2 i den första semifinalen, i bäst av fem, blev det 4–1 i den andra.

Djurgården ledde med 1–0 ända till tre minuter in i tredje perioden. Då blev det islossning för hemmalaget som gjorde fyra raka mål under drygt tolv minuter. Hanna Olsson satte kvitteringsmålet och sedan ökade Kennedy Marchment, Sanni Hakala och Danielle Stone på målskörden.

Jennifer Wakefield gjorde Djurgårdens mål 16.57 in i matchen.

HV71, som vann serien med 18 poäng före Luleå, kan säkra finalavancemanget på söndagen.

Det gäller även Luleå som efter onsdagens seger med 4–3 i Gävle tog en ny semifinalvinst mot Brynäs på lördagskvällen.

I en svängig tillställning var det Petra Nieminen som satte det matchavgörande 3–2-målet i den tredje perioden för den regerande svenska mästaren.

Phoebe Stänz, som avgjorde onsdagens möte lagen emellan, visade vägen genom att sätta 1–0 för hemmalaget.

Men det här var återigen en match där Brynäs satte press på Luleå. Bortalaget utjämnade genom Emma Murén innan den första perioden var slut och tog också ledningen via Lara Stalders klubba 6.19 in i andra.

Drygt en minut senare kvitterade dock Michelle Karvinen för Luleå – och när Nieminen sedan tryckte in 3–2 förmådde sig inte Brynäs att komma tillbaka ännu en gång.

Redan på söndagen spelas den tredje semifinalen då HV71 och Luleå har chansen att avsluta säsongen för Djurgården och Brynäs.