GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Minsta ökningen i Spanien på fyra veckor

En man och hans hundar på en tom gata i Barcelona i fredags.
En man och hans hundar på en tom gata i Barcelona i fredags.
Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Spanien meddelar att ytterligare 410 människor har avlidit i sviterna av coronaviruset. Det är den minsta ökningen som rapporterats för ett dygn under de senaste fyra veckorna.

Under lördagen rapporterades att 565 personer avlidit, vilket tog det sammanlagda dödstalet till strax över 20 000 i landet, som är ett av världens hårdast drabbade.

Söndagens ökning är den lägsta sedan den 22 mars. Siffran indikerar att virusets spridning saktat ned sedan omfattande restriktioner infördes i landet i mars.

Sammanlagt har närmare 196 000 människor i Spanien konstaterats vara coronasmittade, enligt hälsodepartementet.

– VI har lämnat de mest extrema ögonblicken bakom oss, sade premiärminister Pedro Sánchez under lördagen, men lade till att framgångarna är sköra och att de inte ska äventyras med snabba lösningar.

Läs mer