unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Petersons storspel betalar sig: "Viktigt"

Rebecca Petersons storspel i Nordamerika ger allt större prispengar.
I WTA-turneringen i Cincinnati väntar tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i tredje omgången och motsvarande 292 000 kronor – minst.
Rebecca Peterson visar fin form inför US Open – och ställs nu mot tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i nästa omgång av Cincinnatis WTA-turnering. Arkivbild.
Rebecca Peterson visar fin form inför US Open – och ställs nu mot tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i nästa omgång av Cincinnatis WTA-turnering. Arkivbild.
Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Rebecca Peterson har imponerat under de senaste två veckornas hardcourtspel på damernas världstour i tennis, WTA-touren. Under onsdagen besegrade den 74-rankade svenskan 57-rankade ryskan Veronika Kudermetova med 2–6, 7–5, 6–2 i den andra omgången i Cincinnati, Ohio.

Segern garanterar 24-åriga Peterson motsvarande minst 292 000 kronor i prispengar i storturneringen. Om hon besegrar tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i torsdagens match i den tredje omgången blir det ännu mer.

"Älskar sporten"

– När jag kommer till tennishallen tänker jag inte någonting på pengarna. Jag gör det här för att spela tennis och vinna matcher och vinna titlar. Det är därför jag spelar, för att jag älskar sporten, säger Rebecca Peterson och tillägger:

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Men givetvis är det ekonomiska väldigt viktigt eftersom att det är det som man behöver för att ens ha möjligheten att få spela och ha bästa möjliga team man kan få. Det ekonomiska är ju egentligen det som avgör hur mycket man kan lägga ned.

Onsdagens möte med Kudermetova var en riktig holmgång där Peterson vände ett setunderläge till seger efter 2,5 timmars spel.

– Jag startade väl inte så jättestarkt, samtidigt spelade hon väldigt bra i första set. Jag är nöjd med hur jag lyckades vända om matchen och vinna, säger Peterson och ser fram emot sitt första möte med Pliskova.

Den tjeckiska världstrean besegrade 52-rankade kinesiskan Yafan Wang i raka set (6–1, 6–3) i sin match i den andra omgången.

Grand slam-form

– En ny tuff match. Det ska bli kul, jag ska scouta henne (Pliskova) lite i kväll och så kommer jag vara redo i morgon, säger Rebecca Peterson.

Peterson, som tidigare spelat bra i både Washington och Toronto, är Sveriges största hopp i årets sista grand slam-turnering, US Open, som inleds om en och en halv vecka på Flushing Meadows, Queens, strax utanför New York.

– Jag spelar ofta väldigt bra i USA, generellt sett, och trivs väldigt bra här. Just nu funderar jag inte på US Open utan har mina tankar på morgondagens match, säger hon.

TT: Hur kommer det sig att du trivs extra bra på banorna i USA?

– De passar mitt spel ganska bra. Bollen studsar ganska högt. Det är alltid väldigt bra atmosfär, jag är väldigt glad över alla som kommer och stöttar mig varje dag. Jag trivs allmänt väldigt bra.

Läs mer

120 veterinärer kräver att minkfarmarna stängs

Debatt

120 veterinärer kräver att minkfarmarna stängs

"Sverige borde ta efter Nederländerna.”

Efter stort pådrag fortsatte polisen att söka efter en lösspringande häst och ryttare under fredagen. Insatsen har inte gett några resultat.

Olofström

Lösspringande häst: Polisen har slutat leta efter ryttare och häst

Ingen person har anmälts saknad. Hästägare har ej rapporterat om bortsprungen häst. "Vi letar inte aktivt längre”.

120 veterinärer och akademiker uppmanar svenska politiker att förbjuda minkuppfödning i bur.

Nyheter

120 veterinärer kräver att minkfarmarna stängs

"Sverige borde ta efter Nederländerna.”

Larm om brand var kontrollerad eldning

Ronneby

Larm om brand var kontrollerad eldning

På lördagsmorgonen kom ett larm om villabrand.

Sex fall av covid-19 på högstadieskola

Ronneby

Sex fall av covid-19 på högstadieskola

En tredjedel av lärarkåren hemma med förkylningssymptom.

Ryttare misstänkt försvunnen -  stor sökinsats inatt

Olofström

Ryttare misstänkt försvunnen - stor sökinsats inatt

”Vi kan inte utesluta att det rör sig om en ryttare som fallit av sin häst”.