1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

PH-vinnaren: Visste att jag skulle kasta

Höstens "Paradise hotel"-säsong har väckt starka känslor i sociala medier. I finalen blåser Marcelo Peña sin nyblivna partner Erica Lindberg – och vinner själv en halv miljon kronor
Marcelo Peña och Erica Lindberg, vinnarna av Paradise Hotel hösten 2019.
Foto: Anders Wiklund/TT
"Jag är som 'Paradise hotels' Zlatan", säger Marcelo Peña.
Foto: Anders Wiklund/TT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

"Pengar är inte allt, jag har ju fortfarande vunnit", säger Erica Lindberg.
Foto: Anders Wiklund/TT

Erica Lindberg offrade sin partner för en plats i finalen, där hon själv gick miste om prissumman som paren annars delar på – förutsatt att ingen av dem kastar glaskulan i en kulceremoni. Kritiken i sociala medier handlar om att två deltagare, Jesper Bengtsson och Marcelo Peña, styrt framför allt de kvinnliga deltagarnas val under parceremonierna och spelat på deras känslor under säsongen.

– Både jag och Jesper väcker känslor och det är bra tv. Tänk om jag inte hade varit med? Alla kan inte gå runt och vara "good guys" och sitta i ett hörn på festerna. Man kan inte vara omtyckt av alla. Jag körde mitt race och jag tycker samtidigt jag var snäll och försökte stå upp för folk, säger Marcelo Peña.

Ångrat medverkan

Flera av deltagarna har sagt att de ångrat sin medverkan i programmet, framför allt Marcelo Peñas exflickvän Nina Glimsell.

– Det är jättetråkigt att Nina känner så. När hon åkte dit var hon väldigt tydlig med att hon ville vara med igen. Alla deltagare fick genomgå ett psykologsamtal innan och ingen fick besked att de inte var i skick att åka dit. Sedan blir det starka känslor när man väl är där och vi erbjöd henne stöd om hon behövde, säger Susanne Nyhlén, presschef på TV3.

Erica Lindberg säger att hon märkte att killarna körde hårt med tjejerna, men säger att hon själv inte drabbades.

– De sade inte "Erica gör så här annars kommer att du åka ut". Jag fick aldrig direkta order som de andra fick. Man måste hålla låg profil och kan inte ta för starka beslut för då åker man ut. Så något bra måste jag ha gjort, säger hon.

"Som Zlatan"

Att manliga deltagare har styrt besluten inne i huset är något som ofta kritiseras när det kommer till "Paradise hotel". Men enligt TV3 vilar ett ansvar på de kvinnliga deltagarna att stå upp för sig själva, enligt TV3.

– Vi försöker alltid hålla det så jämställt som möjligt och det gör vi ju med upplägget att varannan vecka så är det en manlig deltagare som åker ut, varannan en kvinnlig. Sedan försöker vi poängtera och säga till dem att "tänk på att nu har ni makten." Det är upp till dem att ta den när de väl har chansen säger Susanne Nyhlén.

TT: Tar ni till er av tittarnas kritik?

– Vi utvärderar efter varje säsong och ser vad vi kan ta med oss framöver och förhoppningsvis tar vi med oss något från den här säsongen.

Marcelo Peña säger att han känner sig nöjd med årets säsong.

– Jag är som "Paradise hotels" Zlatan. Jag har fått mest pengar av alla vinnare, jag har legat mest inne i huset och nu åkte jag heller aldrig ut under säsongen.

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Sport

Mostert och Tegelbjaerg nya Sverigetvåor

Flera KA 2:are klättrade på rankingen

Bromölla

Lastbil körde av på E22 – bärgning pågår till ikväll

Begränsad framkomlighet under hela torsdagen.