unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

Räddningstjänst och ambulanspersonal på plats vid ett flygplan tillhörande SAS efter att det nödlandat på Sturups flygplats på torsdagskvällen.
Räddningstjänst och ambulanspersonal på plats vid ett flygplan tillhörande SAS efter att det nödlandat på Sturups flygplats på torsdagskvällen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett SAS-flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick på torsdagskvällen nödlanda på Sturup utanför Malmö efter att planet delvis rökfyllts, skriver .

– Strax söder om Skåne så var det någon form av rökutveckling ombord. De valde då att deklarera nödsituation och landande på Sturup, säger Fredrik Hermansson, vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg till tidningen.

Ombord fanns 63 passagerare, ingen person ska ha skadats.

– Planet har landat utan problem och körde in till en gate. Så det var inte värre än så. Nu håller man på och undersöker det, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till TT.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Passagerarna fick lämna planet och ska få bo på hotell i Köpenhamn för att på fredagen åka vidare till Polen, skriver .

– Det var en rökutveckling i kabinen, men landningen gick lugnt till och ingen ska vara skadad, säger Camilla Runberg, presskommunikatör på SAS, till tidningen.