Real Madrid tappade poäng mot Celta Vigo

Fotboll • Publicerad 16 februari 2020
Real Madrid fick nöja sig med 2–2 hemma mot Celta Vigo – trots Sergio Ramos mål på straff.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Toppstriden i den spanska ligafotbollen tätnar – detta efter att Celta Vigo överraskande tagit poäng och spelat 2–2 borta mot Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion.

Gästerna tog ledningen redan efter sju minuter efter att Fjodor Smolov helt fri petat in 1–0.

Real Madrid kom dock tillbaka i den andra halvleken. Först kvitterade tysken Toni Kroos till 1–1 i den 52:a minuten – och 13 minuter senare var det Sergio Ramos tur att hitta nätmaskorna när den spanske mittbacken tryckte in en straffspark till 2–1.

Men sista ordet – det fick Celta Vigo.

Inbytta duon Denis Suarez och Santi Mina ordnade en kvittering strax före full tid när den förstnämnde assisterade den andra med ett vackert instick bakom hemmalagets backlinje.

Det oavgjorda resultatet lär glädja Barcelona som tack vare Celta Vigo nu bara är en poäng bakom Real Madrid i toppen av La Liga.