Det är inte ofta nuförtiden som Alexander Isak lämnar en fotbollsplan mållös.
Men så blev fallet i den första cupsemifinalen mot Mirandés.
Real Sociedad vann likväl med 2–1 mot andradivisionsklubben.
Fotboll • Publicerad 13 februari 2020
Alexander Isak och hans Real Sociedad 2–1-besegrade Mirandés i den första semifinalen i spanska cupen. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Därmed finns alla förutsättningar för Real Sociedad att nå klubbens första cupfinal sedan 1986–87.

Mikel Oyrazabal gjorde 1–0 från straffpunkten redan i den nionde minuten och norske superstjärnan Martin Ødegaard dundrade in segermålet i den 42:a minuten. Alexander Isak blev utbytt i den 67:e minuten.

Före matchen hade Isak gjort mål sex tävlingsmatcher i följd. Förra veckan svarade han för två mål – och låg dessutom bakom de andra två – när Real Sociedad 4–3-besegrade Real Madrid på bortaplan i cupkvartsfinalen. Och i söndags hoppade han in och gjorde ett mål och en assist i baskiska derbyt mot Athletic Club.

Just Bilbaoklubben kan stå för motståndet om det blir cupfinal för "La Real" senare i vår. Detta då Athletic Club 1–0-besegrade Granada i den första semifinalen lagen emellan på onsdagen.

Den 4 mars väntar returmatchen borta mot Mirandés för Alexander Isak och hans Real Sociedad, dagen efter reser Athletic Club till Granada för sin retur.