unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rimfrost ökar i kraft med ny insats i Malmö

Trots mord och bombdåd på andra platser i landet rullar polisens Operation rimfrost vidare i södra Sverige med full kraft.
Fler extraresurser kommer till Malmö nästa vecka när en ny insats mot stadens kriminella drar igång.
Andy Roberts, lokalpolisområdeschef, och Stefan Sintéus, regional kommenderingschef, håller en pressträff om Operation rimfrost i Malmö.
Andy Roberts, lokalpolisområdeschef, och Stefan Sintéus, regional kommenderingschef, håller en pressträff om Operation rimfrost i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT

Under januari har det skett flera mord och bombdåd i Uppsala, Norrköping och i Stockholmstrakten, men Malmöpolisen är inte orolig för att resurser inom Operation rimfrost ska försvinna från södra Sverige.

– Vi har resurser, beroende på vilka kompetenser de har, som kommer både in och ut ur rimfrost. Det är klart att vi ser på prioriteringar och helheter över landet, men här nere finns det resurser med god kompetens som jag inte alls behöver vara orolig för resursmässigt, säger polismästare Stefan Sintéus, som är regional kommenderingschef i syd för rimfrost.

Ökat tryck på kriminella

I stället uppger Sintéus att han kommer att få mer resurser när en ny insats mot Malmös kriminella ska dra igång. Just nu har han över 100 extra poliser till sitt förfogande genom Operation rimfrost.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Men i början av nästa vecka kommer vi att öka det med ett större antal. Vi har tillräckligt med resurser för att köra de här insatserna.

Boende i staden kommer då att se betydligt fler poliser ute på gatorna i utvalda områden i Malmö. Även andra myndigheter som Tullverket och Kronofogden kommer att delta i insatsen. Sintéus uppger att man nästa vecka även kommer att berätta vilka områden det handlar om.

– Det kanske låter konstigt att vi berättar om de här insatserna på förhand, men det är viktigt att medborgaren känner en trygghet även om det kommer att bli mycket poliser på de här platserna, säger Sintéus.

"Ett lugnare Malmö"

TT: Operation rimfrost har varit igång i region Syd sedan mitten av november. Har den varit framgångsrik?

– Jag tycker det. Vi har gjort fina beslag och vi upplever att vi har fått ett lugnare Malmö och fått det lugnare i syd, säger Stefan Sintéus.

På en pressträff uppger Sintéus att polisen bland annat beslagtagit 20 vapen, knappt tre kilo sprängmedel och 16,5 kilo narkotika i region Syd sedan starten av Operation rimfrost den 12 november.

Läs mer

Kustbevakningen: ”Vi behöver bli fler”

Karlskrona

Kustbevakningen: ”Vi behöver bli fler”

Äskade om mer pengar.

Förskolans gård är avstängd.

Karlshamn

Fler analyser krävs efter giftfynden

Inget myndighetskrav att flytta.

Sex stycken utomhusbanor planeras.

Ronneby

Grönt ljus till padelbanor i parken

Sex banor kan byggas.

”Mitt mål är att kunna gå i pension innan 30”

Karlskrona

”Mitt mål är att kunna gå i pension innan 30”

Stor intervju i Sydöstrans artikelserie om unga företagare.

Giftiga ämnen upptäckta vid förskola – område avspärrat

Karlshamn

Giftiga ämnen upptäckta vid förskola – område avspärrat

Kommunen: ”Kommer hålla barnen borta".

Coronaläget i Blekinge efter helgen

Coronavirus

Coronaläget i Blekinge efter helgen

Nya fall har inrapporterats sedan i fredags.