Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Så många vill tävla i Melodifestivalen

Melodifestvalen • Publicerad 16 september 2019
John Lundvik och hans "Too late for love" vann årets Melodifestival. Nu har bidragen till nästa års tävling kommit in. Arkivbild.
John Lundvik och hans "Too late for love" vann årets Melodifestival. Nu har bidragen till nästa års tävling kommit in. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

2 545 stycken. Så många låtar hade kommit in till Melodifestivalen 2020 när deadline för att skicka in bidrag gick ut i helgen.

"Det är väldigt glädjande att se att intresset för Melodifestivalen 2020 är så stort. Antal inskickade bidrag ökar från förra året med 250 stycken", skriver tävlingsproducent Karin Gunnarsson i ett mejl till TT.

Nu väntar juryprocessen där 28 bidrag i slutändan ska väljas ut. Namnen på bidragen, låtskrivarna samt förstås artisterna som kommer med i tävlingen presenteras senare i höst.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons