GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skaparen till Legofiguren har dött

Lego • Publicerad 22 februari 2020
Jens Nygaard Knudsen skapade Legofiguren. Arkivbild.
Jens Nygaard Knudsen skapade Legofiguren. Arkivbild.Foto: Jens Dige/AP

Jens Nygaard Knudsen, dansken som skapade Legofiguren, är död. Det säger hans hustru, Marianne Nygaard Knudsen, till danska TV2.

Legoskaparen led av sjukdomen ALS och somnade in den 19 februari. Han blev 78 år.

På 70-talet skapade Jens Nygaard Knudsen Legofiguren. Han ritade totalt 50 upplägg över hur den lilla figuren med gult huvud skulle se ut.

– Han var en idéernas man. Figuren blev till för att det skulle bli liv i husen. På den tiden stod Legohusen tomma, men så ritade han den här mannen, säger Marianne Nygaard Knudsen till TV2.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.