Skellefteå förlängde segersviten mot Rögle

Båda lagen hade sex raka segrar inför matchen.
Efteråt var Skellefteås segersvit förlängd – och Rögles bruten.
I en högklassig match som svängde fram och tillbaka var det till slut Västerbottenslaget som tog hem trepoängaren och vann med 4–3.
Ishockey • Publicerad 22 februari 2020
Skellefteå vann en svängig match mot Rögle efter att Joakim Lindström avgjort med sitt 4–3-mål.Foto: Erland Segerstedt/TT

Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Joakim Lindström. En av fullträffarna var segermålet i powerplay i slutet av den tredje perioden.

Av ligans båda formstarkaste lag var det Skellefteå som började bäst men Rögle kom tillbaka efter ett tvåmålsunderläge och tog ledningen innan Skellefteå kunde vända tillbaka och vinna sin sjunde raka match.

Inget lag är hetare i SHL just nu.

Rögle kom tillbaka

Redan från första nedsläpp syntes det att det var två lag med självförtroende och medgång som möttes.

Inledningen var fartfylld och spelet böljande med ett litet plus för Rögle som skapade längre anfall och vassare målchanser.

Det var ändå Skellefteå som inledde målskyttet i den andra perioden och tog ledningen med 2–0 efter mål av Robin Alvarez, vackert frispelad av backen Filip Berglund, och Joakim Lindström som slog till direkt efter en vunnen tekning.

Men Rögle är ett både tungt och spelskickligt lag och när hemmalaget släppte upp gaspedalen och såg ut att börja spela på säkerhet tog skåningarna genast över initiativet.

Efter 17.23 i den andra perioden reducerade Ted Brithén till 2–1. Backen Éric Gélinas slängde iväg en puck som överraskade hemmamålvakten Gustaf Lindvall. Skellefteåkeepern räddade med benskyddet men Brithén kunde enkelt slå in returen.

Kvitteringen till 2–2 kom nästan omgående. Efter sitt första mål skapade Rögle ett rejält tryck mot Skellefteåmålet och till slut kunde Chris Desousa lirka in pucken under Gustaf Lindvall. Än en gång noterades den storväxte kanadensaren Éric Gélinas för en passningspoäng.

Lindström avgjorde

Det var alltså status quo inför den tredje perioden som påminde en hel del om den första. Full fart framåt var taktiken i båda lägren.

Rögles powerplay har den senaste tiden fungerat strålande och efter 5.31 hade Skånelaget vänt matchen och tagit ledningen. Med en man mer på isen spelade Kodie Curran fram Ted Brithén som från nära håll gjorde sitt andra mål för kvällen, hans 13:e för säsongen.

Men Skellefteå kom tillbaka och kunde kvittera till 3–3 efter 12.14 i den tredje perioden, även det målet i powerplay. Det var lagets bäste målskytt Oscar Möller som gjorde sin 18:e fullträff.

Med ett slagskott i numerärt överläge kunde så Joakim Lindström göra sitt andra mål för kvällen och fixa trepoängaren till hemmalaget.