1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Norén: "Fattar att jag är för långt bakom"

Alex Norén gjorde en ny stabil runda på Scandinavian Invitation – men är en bra bit bakom täten.
En som imponerade desto mer var Niklas Lemke som blev bäste svensk för dagen med sex under par.
Alex Norén är långt ifrån täten i Göteborg.
Foto: Anders Wiklund/TT

Alex Norén fick en tung start och hamnade långt ner i fältet efter första dagen på Europatourtävlingen i Mölndal utanför Göteborg. Men 37-åringen studsade tillbaka och gick vidare till helgens spel efter en 67-runda andra dagen, och det resultatet upprepade han på tredje rundan.

Norén ligger just nu på –4. Tyvärr lär det inte räcka till en tredje seger i tävlingen, som han vann 2011 och 2015, då 37-åringen på delad 43:e plats befinner sig för långt bak i fältet inför söndagens sista runda.

Hoppas avsluta bra

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Eftersom det kommer vara bra väder så kommer ingen i toppen skjuta dåligt, det är det som är problemet. Jag har fattat att jag är lite för långt bakom. Men det känns mer som att jag jobbar för en bra placering och för att bli bättre för nästa vecka, säger han.

TT: Har du något slags placeringsmål?

– Klart man har det. Kan jag få en runda på sju under (par) hade jag i alla fall varit nöjd med spelet, säger Norén.

En svensk som imponerade desto mer var Niklas Lemke, som gick sex under par för dagen. 35-åringen är –7 efter tre rundor och ligger på delad 17:e plats.

Lemke inledde med tre birdies och lika många bogeys på de nio första hålen, något som han beskrev som en "bergochdalbana". Sista nio var däremot en annan historia. Då satte han hela sex birdies och avancerade i fältet.

– Vi hade som mål att vi skulle spela bäst i helgen. Det är en bra start, sedan får vi se vart vi kommer, säger Lemke.

Noterbart är att även Rikard Karlberg spelade upp sig rejält. 33-åringen gick –5 och är –6 totalt på plats 22. På samma plats ligger även Sebastian Söderberg som gick två under par.

Kinhult studsade tillbaka

Marcus Kinhult klarade kvalgränsen precis under fredagen efter två avslutande birdies. Överlag var han missnöjd med sin andra runda men det fina spelet på de två sista hålen verkade dock ha följt med in till lördagen.

Den 23-årige golftalangen gjorde sin bästa runda för tävlingen när han gick –4 efter att ha stått för fem birdies och endast en bogey.

Fyra under par efter tre rundor ligger även en annan svensk golftalang på. 20-årige amatören David Nyfjäll gick tre under par, och är med en runda kvar att spela på väg mot en fin debut på Europatouren.

– Jag ska ut och spela bra, då vet jag inte hur långt det kan gå. Jag har inget specifikt resultatmål utan jag ska bara gå ut och göra som jag gjorde i dag så blir det bra, säger Nyfjäll inför söndagens avslutande runda.