Talangen målskytt när Djurgården vann igen

Ishockey • Publicerad 23 november 2019
Djurgårdens Lova Blom inledde målskyttet hemma mot Luleå. Arkivbild.
Djurgårdens Lova Blom inledde målskyttet hemma mot Luleå. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Djurgården fortsätter att ånga på i SDHL-ishockeyn. Hemma mot regerande mästarlaget Luleå kom fjärde raka segern för stockholmarna, som vann med 2–1.

16-åriga Lova Blom satte 1–0-målet knappt tio minuter in i den första perioden – hennes tredje fullträff för säsongen – innan Sarah Bujold utökade till 2–0 drygt en kvart in i andra. Luleås poängdrottning Petra Nieminen reducerade sedan i mitten av tredje, men förgäves.

Djurgården ligger tvåa i den haltande tabellen, 13 poäng bakom HV71 som har en match mer spelad.

Trean Brynäs fixade 3–2 hemma mot AIK efter att landslagsstjärnan Erika Grahm avgjort med knappt fyra minuter kvar av den tredje perioden. Nästjumbon Leksand tog sin andra raka seger, 3–1 hemma mot SDE, medan Linköping vann det viktiga bottenmötet med Modo med 3–2 på hemmaplan.

Modo ligger tredje sist efter tio raka förluster, fem poäng bakom Linköping.