Björklöven är alltjämt ohotad tabelletta i hockeyallsvenskan.
Men strax bakom serieledaren går Modo som tåget.
Via 5–4 borta mot Västervik tog Örnsköldsviklaget sjunde raka segern.
Ishockey • Publicerad 27 oktober 2019
Modos Patrik Karlkvist, vänster, satte det avgörande målet i 5–4-vinsten mot Västervik. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Modo fortsätter att övertyga i hockeyallsvenskan och tog sjunde raka segern borta mot Västervik.

Det skulle dock till en stark vändning för att hålla sviten vid liv. Hemmalaget ledde med 4–2 efter halva matchen – men Modo reste sig, lyckades vända och vinna.

Sista ordet fick Patrik Karlkvist som i powerplay satte 5–4 i sista perioden, vilket blev slutresultatet. Modo går därmed upp på andra plats i tabellen.

Upp till serieledande Björklöven är det dock alltjämt en liten bit kvar. Umeålaget levde upp till favoritskapet hemma mot Karlskrona, vann med 5–2 – bland annat efter två mål av Alex Hutchings – och har därmed ett glapp på sju poäng ned till andraplatsen.

På samma poängantal som Modo (29) ligger Timrå som huserar på fjärdeplatsen med sämre målskillnad. Hemmasegern mot Vita Hästen satt långt inne – men till slut fick laget jubla efter två raka förluster i hockeyallsvenskan. Det blev vinst på straffar för förra säsongens SHL-lag, som vann med 6–5.

Måltjuven Jonathan Dahlén satte den avgörande straffen och blev matchhjälte efter att ha gjort två mål – varav ett på straff – under ordinarie tid.

Segern innebär att Timrå behåller sin andraplats i tabellen.

Trean Karlskoga körde över Almtuna med 5–2 på hemmaplan efter två mål av Tor Immo och tre assist av Wilhelm Westlund och har nu en poäng upp till Timrå.

I botten hade AIK en tung kväll hemma mot Västerås. Tabelljumbon hämtade upp 0–4 till 3–4 men sänktes sedan av ett snöpligt självmål av Oskar Drugge till 3–5 med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden. AIK föll till slut med 4–5 och är fortfarande sist i serien.