Timrå vann toppmöte – tog femte raka

Timrå fortsätter att sätta press på topplagen i hockeyallsvenskan.
Hemma mot tabelltrean Karlskoga kom femte raka segern för de rödklädda, som vann med 3–1.
Samtidigt fortsätter AIK att slira i botten.
Ishockey • Publicerad 24 november 2019
Timrå fick jubla hemma mot Karlskoga. Arkivbild.
Timrå fick jubla hemma mot Karlskoga. Arkivbild.Foto: Jonas GustafssonTT

Timrås poängkung Jonathan Dahlén visade vägen med sitt 1–0-mål bara en dryg minut in i den första perioden mot Karlskoga. Det var 21-åringens 13:e fullträff för säsongen och hans 32:a poäng totalt.

Sebastian Ohlsson utökade sedan till 2–0 i samma period.

En kvittering av Karlskoga i powerplay drygt tre minuter in i andra perioden gav nerv, men när Marcus Hardegård dundrade in 3–1 i krysset i powerplay i början av tredje kunde gästerna inte återhämta sig.

3–1 innebar Timrås andra seger mot Karlskoga den här säsongen.

Timrå ligger fyra i tabellen, sju poäng efter serieledande Björklöven som har en match mer spelad och som tog sin sjätte raka seger genom att slå Kristianstad med 3–1 på hemmais.

Längre ner i tabellen lyckades Mora vinna, 6–5 borta mot Almtuna, efter åtta raka förluster.

Desto tyngre för AIK, som är kvar som jumbo efter att ha åkt på ytterligare ett nederlag hemma mot Tingsryd. 1–4 på Hovet innebar AIK:s elfte förlust på de tolv senaste matcherna. Laget är sex poäng bakom nästjumbon Södertälje och har också sex poäng upp till Almtuna på säker mark.

Modo gick upp som ny tvåa efter en 5–2-seger borta mot Karlskrona.