GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tjuvar riktar in sig på elcyklar

Brott • Publicerad 4 augusti 2019
Elcykelstölder skjuter i höjden på flera håll i landet. Arkivbild.
Elcykelstölder skjuter i höjden på flera håll i landet. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Elcyklar är populära, även bland tjuvarna. Av 250 fall av cykelstölder som anmälts till Länsförsäkringar i Halland rör tre fjärdedelar elcyklar.

– De har ju blivit mer populära och eftersom de har ett högre värde så blir vanliga cyklar inte så intressanta längre, säger skadechef Lena Johansson till .

I Örebro län misstänker polisen att elcyklarna drivit upp antalet stölder med 20 procent i år, har , tidigare rapporterat.

TT
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.