Liverpool avgjorde sent – tog åttonde raka

Liverpool var på väg mot säsongens första poängtapp.
Då räddades de engelska serieledarna av en straff i den 93:e minuten, vann med 2–1 mot Leicester och tog hem åttonde raka segern i Premier League.
Fotboll • Publicerad 5 oktober 2019
Liverpools James Milner blev matchhjälte mot Leicester efter sitt 2–1-mål på straff på tilläggstid.Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpool jagar första ligatiteln sedan 1990 och har fått en perfekt start på Premier League-säsongen.

Mot Leicester bärgades åttonde raka segern – även om det satt långt inne.

Senegalesen Sadio Mané gav Liverpool ledningen hemma på Anfield i första halvlek, men i den 80:e minuten kvitterade James Maddison.

Matchen var på väg mot ett oavgjort resultat, men då – i den 93:e minuten – snodde Mané påpassligt åt sig bollen i gästernas straffområde och fälldes av Leicesters Marc Albrighton.

Milner avgjorde

James Milner förvaltade straffen på bästa sätt och satte bollen till höger om den danske målvakten Kasper Schmeichel.

Liverpool vann med 2–1 och leder således Premier League med hela åtta poäng före tvåan Manchester City, som dock har en match mindre spelad.

Om det råder eufori i Liverpool så är känslan nog den motsatta i Tottenham.

Efter tisdagens käftsmäll hemma mot Bayern München i Champions League (2–7) blev det ett nytt blytungt nederlag, borta mot Brighton med förre Östersundstränaren Graham Potter vid rodret.

Premier League-mötet på Falmer Stadium slutade med en klar 3–0-seger för hemmalaget – detta efter att Hugo Lloris bjudit på en prakttavla och sedan blivit utbytt skadad redan efter tre minuters spel.

Kris i "Spurs"

Den franske landslagsmålvakten motade bort bollen med rädsla för att ta emot ett inlägg på fel sida av mållinjen innan Neal Maupay höll sig framme och enkelt kunde nicka in 1–0. I samma sekvens landade Lloris illa på vänsterarmen och fick syrgas när han med stora smärtor fördes av planen på bår. Tottenham meddelade senare på kvällen att Lloris armbåge hoppade ur led i situationen.

Tottenham kom aldrig in i matchen efter mardrömsstarten. I stället fick "Spurs" se Aaron Connolly öka på till både 2–0 och 3–0 innan matchen var över.

Ett anmärkningsvärt resultat blev det även mellan två nykomlingar på Carrow Road där Norwich blev utskåpat på hemmaplan av Aston Villa. Gästerna från Birmingham vann med hela 5–1, bland annat efter två mål av brasilianaren Wesley.