Trezeguet sköt Aston Villa till final

Fotboll • Publicerad 28 januari 2020
Matt Targett är steget före Leicesters Ricardo Pereira. Aston Villa vann semifinalen och är klart för final i den engelska ligacupen.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Trezeguet mötte Ahmed Elmohamadys långa, inåtskruvade inlägg med foten – och så var Aston Villa i den engelska ligacupfinalen på Wembley.

Segermålet – 2–1 och 3–2 totalt över två semifinaler mot Leicester – kom i 93:e minuten.

Villas supportrar, som inte haft mycket att fira den här säsongen, blev så till sig att de i tusental stormade planen på Villa Park.

Matt Targett gav Villa ledningen redan i 12:e minuten, men när Kelechi Iheanacho kvitterade en bra bit in i 72:a minuten var mötet helt jämnt och såg ut att få avgöras på straffsparkar.

I finalen får Aston Villa möta Manchester City eller Manchester United. City är 3–1 upp inför onsdagskvällens retur på hemmaplan.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel passningsläggare till Aston Villas segermål.