United vann enkelt – upp på "CL-plats"

5–0 på två ligamatcher.
Har Manchester United hittat storformen?
Med Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i Premier League-elvan blev det en enkel seger hemma mot Watford med 3–0.
Fotboll • Publicerad 23 februari 2020
Victor Nilsson Lindelöf, här med managern Ole Gunnar Solskjær, spelade hela matchen när Manchester United slog Watford med 3–0.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Med tanke på Manchester Uniteds solida insats borta mot Chelsea i måndags (seger med 2–0), med Eric Bailly och Harry Maguire i mittlåset, var det inte givet att Victor Nilsson Lindelöf skulle ta tillbaka sin startplats efter att ha varit sjuk i den föregående omgången.

Men, jo. "Vigge" fick som tidigare den här säsongen, och som i veckans Europa League-möte med Club Brygge (1–1), fortsatt förtroende av managern Ole Gunnar Solskjær hemma mot Watford.

Från sin mittbacksposition fick den svenske landslagsspelaren se nyförvärvet Bruno Fernandes sprinta sig fri i slutet av den första halvleken och rivas ned av målvakten Ben Foster.

Portugisen tog själv hand om den efterföljande straffsparken och rullade bollen i mål, lågt till höger.

Femteplats = CL-plats?

Efter halvtidsvilan trodde nog många att Watford hade utjämnat när Troy Deeney tryckte bollen i mål efter en hörna, men då klev videodomarsystemet VAR in i handlingen och underkände målet efter en hands på Craig Dawson.

I stället för 1–1 kom 2–0 kort därpå efter ett läckert nummer av Anthony Martial, som snyggt chippade bollen över Foster i nät.

Matchen slutade 3–0 efter att 18-årige Mason Greenwood dunkat upp bollen i krysset i den 75:e minuten.

Trepoängaren skickar upp Manchester United på femte plats, förbi Tottenham i tabellen. Placeringen kan räcka till Champions League-spel i höst eftersom tvåan Manchester City har stängts av från Europaturneringar av Uefa på grund av brott mot det europeiska fotbollsförbundets finansiella regelverk.

Sista ordet är dock inte sagt eftersom Manchester City har överklagat beslutet till idrottens skiljedomstol Cas.

Arsenal avancerar

Två andra lag som har en rimlig chans att nå en topp fem-placering är Arsenal och Everton. Senare på söndagen drabbade de båda klubbarna samman på Emirates Stadium där hemmalaget var starkast i en sevärd match.

Men det var Everton som inledde piggast – och fick utdelning redan efter 49 sekunder. Detta när Dominic Calvert-Lewin skjutit bollen i mål via en konstspark i Arsenals straffområde.

Inom loppet av sex minuter vände dock "Gunners" efter mål av Eddie Nketiah och Pierre-Emerick Aubameyang.

Richarlison kvitterade visserligen till 2–2 för Everton strax före halvtid – men efter halvtidsvilan var det Arsenals tur att komma snabbast ur startblocken.

Detta när Pierre-Emerick Aubameyang, efter bara 25 sekunder av den andra halvleken, nickade in 3–2 – ett mål som blev matchens sista.

Arsenal är nu fyra poäng efter Manchester United i Premier League, och en före Everton.