Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Vanligaste misstaget – kan bli jättedyrt

Handen på hjärtat, hur ofta kollar du lufttrycket på dina däck? De allra flesta nöjer sig med att kolla två gånger, vid byte från vinterdäck till sommardäck och vice versa. ”Det är alldeles för sällan”, säger Mikael Andersson, servicemarknadschef på Ahlberg Bil.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Okej, låt oss först slå fast hur ofta du borde kolla lufttrycket: En gång i månaden. Men det är det förmodligen knappt någon som gör. Men att bara kolla det två gånger per år kan leda till problem – och klart högre kostnader.

- Lägre lufttryck leder till högre bränsleförbrukning och onormalt slitage. I värsta fall tvingas man byta däcken, så det bidrar helt klart till högre kostnader för bilägaren, säger Mikael Andersson, servicemarknadschef på Ahlberg Bil.

Kan det till och med vara farligt?

- Med alldeles för lågt lufttryck kan det vara farligt, men det brukar man känna.

Nya däck är en investering på flera tusen. Ett viktigt sätt att hålla nere kostnaderna för en bilägare är därmed att ta väl hand om sina däck. Att kolla lufttrycket är ett sätt att få dem att hålla längre. En annan viktig aspekt är att förvara däcken på bästa möjliga sätt.

- Dålig förvaring minskar livslängden, det blir sprickor och däcken blir oanvändbara. Du ska förvara däcken svalt och mörkt, säger Mikael Andersson, servicemarknadschef på Ahlberg Bil.

Okej, så matkällaren är en bra plats?

- Nja, det vore bra för däcken men kanske inte så bra för potatisen…

Rätt förvaring kan fördubbla livslängden, vilket gör att dina däck kan hålla några år extra – en rejäl sänkning av kostnaden. Allt fler bilägare har också insett vikten av detta och väljer att placera däcken på så kallade däckhotell.

– Intresset för att ha däcken på däckhotell har bara exploderat, våra kollegor säger samma sak. Folk vill inte ha däcken hemma längre, konstaterar Mikael Andersson.

Fördubblad kapacitet

Ahlberg Bil har nyligen nästan fördubblat sin kapacitet, från plats för 4000 kunder till 7800 kunder. Det skulle kunna skapa en oro för att verkligen fylla alla platser…men tankarna är de motsatta:

– Risken är att vi byggt för litet, vi har anpassat oss efter de lokaler vi fått tag på, berättar Mikael Andersson.

Läs mer om däck här

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se