1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Who's Who oplacerad på Vincennes

Det blev en tuff comeback för Who's Who på Vincennes-banan i Paris. Femåringen kom på nionde plats i vinterns första storlopp – Prix de Bretagne.
Prix d'Amerique närmar sig. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Who’s Who hamnade i tredjespår från början och Kihlström hade inget annat val än att avancera till spets. Den första kilometern av det 2 700 meter långa loppet gick i makligt tempo. Men på långsidan, i den fruktade uppförsbacken, satte Chica de Joudes full fart utvändigt och tempot var nere kring 1.10 under den sista kilometern.

– Who’s Who fick offra lite för att komma till spets men sedan var tempot rätt så lågt kring 1.14. Men han hade svårt att följa med i temposkärpningen och blev lite stum på upploppet. Han hade inte startat på några månader och vi får hoppas att den här genomköraren bättrar på formen, sade Kihlström.

Pappa till Who’s Who är Maharajah som vann Prix d’Amerique 2014 med Kihlström i sulkyn. Sonen har varit bästa svenska fyra- och femåring, tränaren Pasi Aikio siktar på att Who's Who ska gå i pappas hovspår men det blir en tuff uppgift mot vassa konkurrenter.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Tiden för Who’s Who blev 1.13,1. Fyra tiondelar bakom vinnaren Davidson du Pont som tränas av Jean-Michel Bazire (avstängd). I segersulkyn satt Frank Ouvrie. Från Bazires stall kom även tredjeplacerade Looking Superb. Därmed har Frankrikes överlägset bäste tränare tre hästar med i Prix d’Amerique den 26 januari, eftersom senaste PDA-vinnaren Belina Josselyn har en given plats.

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.