unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

EBP korttidspermitterar anställda

Reducerar personalen med 40 procent.
Mattias Ivansson, vd på EBP i Olofström.
Mattias Ivansson, vd på EBP i Olofström.
Foto: LENA EHRING

I dag kom beskedet om att ingen produktion kommer att ske i Volvos fabrik i Olofström. Shiloh har permitterat all sin personal fram till den 14 april. Coronakrisen påverkar hela fordonsindustrin. Nu korttidspermitterar även EBP i Olofström.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi korttidspermitterar med start i nästa vecka. Vi reducerar med 40 procent och det gäller hela företaget förutom ett fåtal undantag, säger Mattias Ivansson, vd.

EBP leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordonsindustrin. Företaget grundades 1966.

– Anledningen till att vi korttidspermitterar är att flera av våra kunder på grund av Covid-19 tvingats att stänga sin produktion och/eller sin godsmottagning, säger Mattias Ivansson.

Produktionen går ner men stannar inte helt av.

– Vi har kunder som fortfarande håller öppet och dessa kommer vi att leverera till som vanligt. Vi förbereder oss också tills dess att kunder öppnar igen för att så snabbt som möjligt leverera enligt deras behov, säger Mattias Ivansson.

På EBP i Olofström finns 166 anställda.