Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gränums första krog öppnar vid slagfältet

BOA· Restaurangtäta Olofström får i dag ännu en krog. Det är Mats Lindgren som efter 30 år i branschen och längs kusten nu dragin in i länets enda inlandskommun.
Olofström • Publicerad 22 mars 2004

”Krogen” kallar han kort och gott (!) rörelsen han etablerat hos golfklubben i Boa.

Förutom det svingande folket vänder han sig också till turisterna. Och naturligtvis ortsborna.

Annons

Hur kan man lämna den turistiska ”guldkusten” och satsa på insjölandskapet?

– Jag var ute efter att hitta något eget och när jag pratade med Nicklas och fick höra om de satsningar Olofströms Golfklubb gör tände jag till. Kommunen har stora förutsättningar att locka turister med de storslagna naturupplevelser som finns. Att Olofström nu har en turistbyrå i privat regi är också bra, säger Mats.

Som ett exempel på den nya turistdriven nämner han golfpaket som kommer att marknadsföras via byrån. Man får golf, mat och boende ordnat med en gång och till ett totalpris som troligen är lägst i Sverige.

Jakt, fiske, vildmark, det finns mycket i bygden som ger olika slag av upplevelser. Mats antyder att han liksom andra nere vid kusten tidigare inte sett vilka kvalitéer som finns ett par mil upp i skogsbygden. Men nu är han väl orienterad.

Kändisar kommer

Han kommer också själv att bidra med arrangemang, inte festivaler eller liknande. Den 22 maj blir det kändisgolf med efterföljande partaj. Ulfbåge från SVT och Eng från Tv 4 kommer med sina lag liksom i fjol. I motsats till i fjol blir hela arrangemanget i Boa.

– Många i Sverige har velat ha den godbiten. Tävlingen här blir den enda i Sverige.

Krogen har plats för 120 gäster. Man erbjuder sig också att servera på den plats kunden önskar. Restaurangen är öppen alla dagar i veckan.

Det kan noteras att kombinationen mat och Lindgren inte är nytt i Olofström.

Det var Mats pappa Sven som låg bakom Matfestivalen i Olofström för runt 15 år sen.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons