Kvinna omkom i villabrand

Olofström Artikeln publicerades

SOS larmade klockan 14.42 om en villabrand på Syrénvägen i Olofströms kommun. Det syntes snabbt svart rök i huset, på vinden och i bottenvåningen och enligt information från polisen var en person kvar i villan när det brann. Rökdykare skickades in och en kvinna hämtades ur det brinnande huset.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, men klockan 19.50 på fredagskvällen meddelade polisen att hennes liv inte gick att rädda. Kvinnans anhöriga har underrättats.

Tre styrkor kämpade mot branden där man fortsatte i byggnadens konstruktion för att kunna lokalisera branden och effektivisera släckningsarbetet.

Styrkor från Olofström, Karlshamn och Svängsta var på platsen, vilket innebär cirka 15 brandmän. Man räknade med att vara kvar på brandplatsen fram till klockan 19 på kvällen.

Strax innan klockan 18 meddelar Räddningstjänsten Västra Blekinge att huset fått omfattande brand- och rökskador. Man kunde då göra sig redo att lämna platsen, men en styrka stannar kvar under kvällen för eftersläckning och bevakning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.