unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kommunen inför besöksförbud

Det blir besöksförbud på alla kommunens särskilda boenden från lunchtid idag.
– Vi följer folkhälsomyndighetens råd och det kommer att finnas möjligheter till undantag precis som inom sjukvården, säger kommunchef Iréne Robertsson.
Kommunen har infört besöksförbud på alla särskilda boenden från lunchtid idag
Kommunen har infört besöksförbud på alla särskilda boenden från lunchtid idag
Foto: Jan-Erik Martinsson

Igår kom beskedet från region Blekinge om att införa besöksförbud i hälso- och sjukvården i på grund av coronavirus (covid-19).

Det innebär att det inte är möjligt att besöka vänner eller anhöriga som är inlagda på en vårdavdelning på Blekingesjukhuset eller inom psykiatrin i Blekinge, skrev Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Samtidigt så rekommenderades kommunerna att följa de riktlinjerna och redan på tisdagskvällen så valde några kommuner den linjen.

Olofström har dröjt med svaret men i ett extrainsatt sammanträde med kommunchef och enhetschefer så togs beslutet på onsdagsförmiddagen att införa besöksförbud på alla särskilda boende i kommunen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det gäller från kl 13 idag. Vi kommer att ge mera information under dagen, säger Iréne Robertsson.

Hon säger också att det kan finnas skäl att bevilja undantag i speciella fall.

Iréne Robertsson, kommunchef i Olofström.
Iréne Robertsson, kommunchef i Olofström.
Foto: Gunnel Persson

– Vi gör ju det här i förebyggande syfte och vi följer Folkhälsomyndighetens råd och håller oss uppdaterade, säger kommunchefen.

Under tisdagen valde Folkhälsomyndigheten att höja risken för smittspridning inom Sverige till mycket hög.

– Risken för smittspridning har höjts till hög på nationell nivå. Det med anledning av att det finns fall av smitta som man inte vet hur de har fått viruset. Och i Blekinge vill vi att man tänker noga på hur man agerar. Är du sjuk ska du stanna hemma, sade smittskyddsläkare Bengt Wittesjö på en presskonferens tidigare idag