Brand i daglig verksamhet - man anhållen för mordbrand

Olofström Artikeln publicerades
Foto: Zead Hasan

Under onsdagskvällen började det brinna i kommunens lokaler för daglig verksamhet på Petreplan. Räddningstjänsten hade svårt att släcka elden som spridit sig till vinden.

Polisen har gripit en man som misstänks ha startat branden.

Det var vid 19-tiden på kvällen som larmet kom om en fullt utvecklad brand på Petreplan.

Räddningstjänsten skickade styrkor från Karlshamn, Svängsta och Olofström.

– När vi kom dit brann det för fullt. Initialt fokuserade vi på utvändig släckning och började med att släcka branden på en stor altan. Sedan kunde vi också släcka in i byggnaden. Men elden hade också spridit sig till vinden vilket gjorde det mer komplicerat. Det är det vi har fått kämpa med nu, sade Ann-Sophie Jakobsson, räddningschef i beredskap.

Verksamheten hade stängt ett par timmar innan det började brinna och inga personer ska ha befunnit sig i lokalen.

Huset som brinner är i vinkel och räddningstjänsten bestämde sig för att försöka begränsa branden till ena delen av huset. Det verkar man ha lyckats med.

– Men vi har fått riva mycket för att komma åt i konstruktionen.

Klockan 21 brann det fortfarande i byggnaden.

– Det är svårt att komma åt så vi blir nog kvar ett bra tag till. Det är svårt att säga hur länge.

Polisen uppgav under kvällen att en man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för mordbrand. Han anhölls senare. En teknisk undersökning kommer att ske efter att brandplatsen svalnat.

Även förra veckan brann det i soprum på Petreplan, bara en liten bit ifrån den dagliga verksamheten. Det var en brand på torsdagen och en på fredagen.

Foto: Zead Hasan
Foto: Zead Hasan
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.