GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oves Motor begärs i konkurs

I går försattes Oves motor i konkurs på egen begäran.
Konkursen beror på att företaget inte kunnat betala sina skulder i den takt de förfallit.
Men det finns redan en ny spekulant på banan.
Olofström • Publicerad 10 juni 2014
Foto: Gunnel Persson

Oves motor är välkänd för många motorcykelintresserade runtom i södra Sverige. Företaget säljer motorcyklar och tillbehör och har även en verkstad med samma inriktning.

Men i går lämnade de in en ansökan om konkurs. Bolaget saknar pengar för att kunna betala sina skulder i den takt de förfaller.

Advokar Erik Gabrielsson, Avant Advokater i Växjö och Karlshamn har utsetts till konkursförvaltare.

– Förhoppningen är att hitta en köpare till helheten, det ger mest pengar, säger Erik Gabrielsson.

Om inte det fungerar finns det en kombination där det kan bli tal om utförsäljning av butiksdelen men där verkstaden får fortsätta att leva med en ny ägare. Om inte det heller skulle fungera är det endast en så kallad slakt av företaget som gäller.

– Men jag ser ljust på det här. Det finns redan en spekulant på banan, en tredje part. Det ingen som tidigare har varit inblandad i företaget. Jag vill inte avslöja något namn i dag, säger Erik Gabrielsson.

I dag kommer konkursförvaltaren att prata med banken, som är bolagets huvudborgenär, för att komma fram till bästa lösning så att företaget förhoppningsvis ska kunna leva vidare.

– Jag tror att verkstaden kommer att hålla öppet en månad och att även butiken håller öppen. Och så tror jag att det finns en ny ägare lagom till semestrarna. Det är dock bara spekulationer från min sida.

– Nu kommer vi att hålla stängt ett par dagar för inventering. Sen kommer vi att annonsera just för att attrahera köpare i närheten.

Sju personer jobbar på företaget och alla utom ägaren har rätt till statlig lönegaranti.

Hur kommer konkursen att påverka kunder som exempelvis behöver använda sina garantier?

– Det är fabriksgarantier som gäller, det brukar aldrig bli några problem. Däremot om någon har gjort en förskottsinbetalning, då kan det bli problem. Fast det finns inga sådana fall i bolaget.

– Det finns de kunder som lämnat in sina cyklar för att de ska säljas åt dem, men de kan bara hämta hem dem. Det är inga problem, säger Erik Gabrielsson.

BLT har försökt nå ägaren till Oves motor utan framgång.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.