GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Många inbrott senaste tiden

Polisen är orolig över den kraftiga brottsutvecklingen i Näsum.
– Vi har en ökad närvaro där nu, säger kommunpolis Mats Hadartz, till Kristianstadsbladet.
NÄSUM • Publicerad 19 februari 2018
Mats Hadartz är kommunpolis i Näsum
Mats Hadartz är kommunpolis i NäsumFoto: Lasse Ottosson

De två senaste åren har villainbrotten legat på en rekordlåg nivå i Bromölla kommun.

Under hela 2017 polisanmäldes tolv bostadsinbrott. Fram till den 14 februari 2018 har 17 fullbordade och ett försök till villainbrott rapporterats till polisen.

Bilden är densamma när det gäller inbrott i fritidshus. 2017 anmäldes tolv sådana brott. Så här långt 2018 är 13 fritidshusinbrott anmälda.

– Vi är jätteoroliga över utvecklingen. Och det är i Näsum framför allt, säger Mats Hadartz, kommunpolis i Bromölla och Sölvesborg .

Han berättar att polisen tar situationen på allvar och att man gör insatser.

– Vi har fokus på att göra brottsplatsundersökningar på varenda inbrott som vi får kännedom om. Dessutom har vi en ökad närvaro uppe i Näsum just nu och det ska vi försöka fortsätta med, säger Mats Hadartz och fortsätter:

– Vi försöker göra lite olika åtgärder. Vi försöker vissa oss eftersom det är trygghetsskapande. Sedan försöker vi göra andra saker också för att få dit de som gör inbrotten.

Majoriteten av inbrotten, både i villor och i fritidshus, har inträffat i den nordvästra delen av Bromölla kommun, från Råby till Näsum. Något som gör att polisen tror att de är samma personer genomför brotten.

– Det är uppenbart att det är en eller ett par brottsaktiva som vistas kring Näsum just nu, säger Mats Hadartz.

Han säger också att det kommit in en del tips och att man hittat spår på vissa av brottsplatserna.

Nu pratas det om att bilda en grannsamverkan i Näsum och i slutet på förra veckan genomfördes också en trygghetsvandring i byn.

Mats Hadartz välkomna planerna på en grannsamverkan.

– Det är jättepositivt. Jag tror det finns ett gammalt område men när det är lugnt en längre tid så tappar folk intresset.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.