unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ryttare misstänkt försvunnen - stor sökinsats inatt

En lösspringande häst, med sadel och träns, drog inatt igång ett stort blåljuspådrag med både helikopter, hundar och flera polispatruller.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sökinsatsen i trakterna kring Kyrkhult i Olofströms kommun påbörjades vid midnatt sedan polisen fått in ett samtal från en person som varit nära att köra på en lösspringande häst på länsväg 584 mellan Vilshult och Kyrkhult.

Efter incidenten försvann hästen ut i terrängen.

”Det rör sig om en svart eller brun häst med sadel och träns på sig. Ingen ryttare synlig. Hästen uppges eventuellt ha försvunnit i riktning mot Snöfleboda”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen utesluter inte att det rör sig om en ryttare som fallit av sin häst - därför drog man under natten igång en massiv sökinsats i området, både med helikopter, polishund och ett stor antal patruller. Dock utan att hitta vare sig häst eller ryttare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Därefter kontaktade man hästägare i trakten, men ingen av dessa kändes vid händelsen och ingen häst är heller inrapporterad som saknad.

Nu vädjar polisen till boende i Kyrkhult med omnejd att höra av sig till 112 om man har uppgifter kring hästen - samt att man kontrollerar om man själv saknar någon av sina hästar.