unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Utbildningchefen: "Än så länge får vi ihop det”

Beslut har fattat i Olofströms kommun. Nordenbergsskolans gymnasium, vuxenutbildningen samt yrkeshögskolan ska fortsätta via distans.
Ett par grundskolor är hårt drabbade av sjukdomsbortfall.
– Det är hårt tryck på skolorna vad gäller lärartätheten men ingen kris.
Patrik Håkansson, förvaltningschef utbildningsförvaltningen.
Patrik Håkansson, förvaltningschef utbildningsförvaltningen.
Foto: Gunnel Persson

Med anledning av regerings uppmaning som grundar sig i Folkhälsomyndighetens rekommendation rörande gymnasieskolor och all vuxenutbildning, meddelar Olofströms kommun följande:

• Nordenbergsskolans gymnasium, vuxenutbildningen samt yrkeshögskolan i Olofströms kommun ställer om till distansundervisning som gäller onsdagen den 18 mars.

• Krisledningsnämnden kommer att aktiveras och kommer under onsdagen att fatta beslut om fortsatt distansundervisning.

• Folkhälsomyndighetens rekommendation grundar sig i att begränsa smittspridningen varpå det är viktigt att elever och studerande stannar hemma.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Patrik Håkansson är utbildningschef i Olofströms kommun.

– Vi har hållit i distansutbildning på enstaka kurser sedan tidigare men självklart måste det nu ske med stor bredd. Vi hade sedan tidigare planerat en intern uppfräschning av kunskaperna under morgondagen. Den flyttade vi lite snabbt, arbetet har dragit i gång i dag.

Ser du någon risk med att flytta ut skolan till nätet?

– Risker finns det säker, allt går inte att bedriva via distans, men pedagogerna och rektorer sliter för att det ska bli så bra som möjligt.

Kommer det att genomföras distansutbildning på grundskolan också?

– Inte som det ser ut just nu. Vi följer Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsläkarens rekommendationer.

Förvaltningschefen rapporterar att det just i dag finns flera sjukskrivna inom skolan. Av totalt 1454 elever från förskola till årskurs nio är 291 sjuka och vad gäller pedagoger är 59 sjukskrivna. Procentuellt är pedagogfrånvaron högst på Högavångsskolan och Brännaregårdens skola där det saknas 18 lärare på vardera skola.

– Det är hårt tryck på skolorna vad gäller lärartätheten men ingen kris. Än så länge får vi ihop det, säger Patrik Håkansson och fortsätter:

– Jag är djupt imponerad av alla medarbetar. De arbetar förtvivlat för att hitta bra lösningar för varje barn och ungdom. Det vill jag gärna framföra.