unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Volvo är fritt från coronafall

Det finns inga kända fall av coronavirus på Volvo cars i Olofström.
– Vi har varken haft eller har några kända coronafall hos oss, säger Andelko Cituljski, kommunikationschef.
Foto: Gunnel Persson

I Sverige bedöms för närvarande risken för smittspridning av coronaviruset som mycket hög. I Blekinge har man konstaterat tio fall drabbade av covid-19. Volvo Cars är kommunens största arbetsgivare i Olofströms kommun. På plats arbetar runt 2 300 personer.

Har någon av er personal drabbats av covid-19?

– Nej, vi har varken haft eller har några kända coronafall hos oss, säger Andelko Cituljski, kommunikationschef på Volvo i Olofström.

Andelko Cituljski, kommunikationschef på Volvo i Olofström.
Andelko Cituljski, kommunikationschef på Volvo i Olofström.
Foto: Privat

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Likt andra företag följer Volvo Cars myndigheternas rekommendationer. De uppmanar anställda som känner sig förkylda och hostar att stanna hemma. Har man varit på resande fot i utsatta områden tillämpas 14 dagars karantän.

– I dagsläget reser vi inte internationellt. Nationella resor sker bara om det bedöms vara nödvändigt, säger Andelko Cituljski och fortsätter:

– Vi följer utvecklingen dagligen. Vi har förstärkt alla våra faciliteter med extra förebyggande åtgärder och information som ligger i linje med de råd som vi får från myndigheterna. Prioritet ligger på att säkra våra medarbetares välfärd och hälsa, samtidigt som vi har igång vår verksamhet.

Coronaviruset drabbar företag hårt.

Har coronaviruset påverkat er produktion, tänker främst i form av materialleveranser?

– Gällande produktionen flyter den på relativt normalt, i nuläget hanterar vi in- och utleveranserna väl.

Känner ni oro?

– Oron hos människor är likadan som vi just nu har i hela vårt samhälle. Ur företagssynpunkt så följer vi utvecklingen dagligen. Det vi kan säga är att vi står väl rustade då vi har haft ett framgångsrikt 2019.

Finns det risk för kommande varsel?

– Vi har inga sådana planer i nuläget.

Volvo Cars slog försäljningrekord under 2019 med över 700 000 sålda bilar. Målet för 2020 ligger på 800 000.

– Det är för tidigt att säga om målet kommer att uppnås. Vi bedömer att vi i våra fabriker har kapacitet för att komma ikapp eventuella försäljningstapp på grund av Coronaviruset.